BARBIER OPLEIDING

Barbieropleiding 40 weken vanaf 18 jaar

BARBER SCHOOL 40 WEKEN

Heb jij nog geen ervaring in het kappersvak of ben jij nog niet zeker van je skills als herenkapper dan is de Barber School van 40 weken wat voor jou. Al na 40 weken kun je als herenkapper aan de slag. Lees hieronder alles over onze Barber School. Heb je nog vragen neem dan gerust contact met ons op.

HOGE KWALITEIT OPLEIDING

Barber School staat voor optimale kwaliteit. We realiseren dit door te werken in kleine groepen van maximaal 8 personen. Hierdoor krijg je de best mogelijke aandacht en is er professionele begeleiding voor alleen diegene die echt gemotiveerd zijn. Je krijgt les van hoogopgeleide trainers die zelf ook parttime in hoog segment barbershops werken. Je krijgt training van Joost Mulleman, Jeff Roze en Rick Kassels.

INHOUD OPLEIDING
Bij de Barber School word je opgeleid tot allround herenkapper. We starten met gedegen basistechnieken. Een goede basis is van groot belang! Het geeft je de mogelijkheid om je eigen creaties technisch te kunnen onderbouwen en met deze kennis een eigen stijl te ontwikkelen.

Je leert de klanten advies geven met betrekking tot de coupe en het moduleren van de coupe met het juiste product. Klantenservice vinden wij belangrijk. Wanneer je jezelf inschrijft bij onze opleiding kom je waarschijnlijk uit een ander werkgebied. Bij ons leer je als een barbier om te gaan met de klanten.

Onze opleiding bestaat uit een aantal modules die we hieronder kort zullen bespreken.

MODULE KENNIS MAKEN MET HET HERENVAK
– De branche
– Materialen
– Communicatie
– Klanten
– Producten

MODULE BASIC TECHNIQUES
Dit is een basis module die duidelijk de beginselen van het knippen laat zien met lijnen en vormen. Deze methode zal worden uitgevoerd op dollheads. Verder leer je alles over het juiste materiaalgebruik en vaktechniek zoals:

– Opknippen met kam en schaar
– Opscheren met kam en tondeuse
– Vrije hand tondeuse
– Werken met de coupeschaar/effileerschaar
– Technische tekenen
– Inknippen + slicen
– De technische aspecten van het haar
– Gezichtsvormen
– Werken met scheermes over kam

Na de Module Basic Techniques ben je in staat om de basislijnen en vormen van de coupes te knippen.

MODULE BASIC CUTS MEN
Bij deze module van basis heren coupes knip je de basic techniques bij de klanten van de Barber School. Zo leer je om met verschillende gezichtsvormen, schedelvormen, haar texturen en wensen van klanten om te gaan. Tijdens deze module richten we ons op het leerproces, hoe kom je naar het eindresultaat.

MODULE FASHION CUTS
In deze module combineren we de basic coupes met elkaar waardoor je nieuwe coupes leert te creëren. We richten ons op het totale eindresultaat. Ook leer je in deze module baarden en snorren te trimmen.

MODULE OLD SCHOOL
Deze module gaan we verder in het technisch uitwerken van heren coupes en kijken we naar authentieke coupes. Het werken met effileerschaar om zowel een gehele coupe te knippen als een coupe te perfectioneren. Het werken met het scheermes over kam om op een mooie vloeiende manier de haren in elkaar te laten overvloeien. Het groomen van het haar door middel van producten gebaseerd op de ouderwetse pomades om zo oneindige oldschool maar ook newschool mogelijkheden te vinden waardoor je het haar perfect in model kan laten zitten.

MODULE BARBIER
Je leert de procedure van het scheren. Met authentiek scheren leer je hoe je het optimale scheerresultaat behaalt. Naast een goede scheertechniek is de keuze van het juiste mes en het onderhoud daarvan, het gebruik van de juiste scheerkwast, scheerzeep en verzorgingsproducten essentieel voor een goed resultaat. Ook leer je baard en snor trimmen. Daarbij is het van belang dat je voor het juiste model kiest dat bij de gezichtsvorm past. Je leert omgaan verschillende facetten van hygiëne die belangrijk zijn in het barbiersvak.

MODULE EXAMEN TRAINING
Tijdens de laatste fase van de opleiding richten we de trainingen op het examen. De opleiding kun je afronden op 2 niveaus. Op niveau 2 knip je heer kort en op niveau 3 knip je heer gedekt.

HAARPRODUCTEN
We werken met de producten van Reuzel, Suavecito en American Crew. Dit zijn full service producenten van haar- en scheerproducten van topkwaliteit voor de man.

OPLEIDINGSDUUR
De barbier opleiding duurt 40 weken. Je krijgt één dag per week les (maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag of zaterdag) van 9.30 uur tot 16.00 uur.

TOELATINGSEISEN

Vanaf 18 jaar en gemotiveerd om professioneel herenkapper te worden. Er is dus geen ervaring vereist.

STUDIEMATERIAAL
Bij de barbier opleiding hoort een uitgebreide persoonlijke materialenset die bij de start van de opleiding wordt verstrekt.

START OPLEIDING
Rotterdam: woensdag 21 november 2018
Amsterdam: maandag 25 juni 2018
Delft: woensdag 12 september 2018

KOSTEN OPLEIDING
Levering(en)/dienst(en) zijn vrijgesteld van BTW.
Lesgeld € 3.650,-
Examengeld € 250,-
Materialen (werkkit) € 975,-

Het bedrag kan in termijnen betaald worden. Vergeet niet dat je een deel van de opleidings- en studiemateriaalkosten terug krijgt als je deze kosten meldt bij je jaarlijkse belastingaangifte!

VRAAG GEHEEL VRIJBLIJVEND INFORMATIE AAN

BARBERSCHOOL TRAINERS