Barber BOL opleiding

MEET OUR BARBERS

Dit is de barber BOL klas 2017. Graag laten we je kennismaken met toekomstige barbiers. Waarom kiezen ze voor dit vak? En wat vinden ze tot nu toe van deze opleiding?

Hieronder vertellen onze leerlingen Ismael Meijer, Daan Terlijn, Bas de Jong, Damian Hutauruk en Teun Stullinga over hun passie voor het barbiersvak en hun ambities.

ISMAEL MEIJER

Waarom heb je voor het kappersvak gekozen?

M’n moeder is kapster en zo ben ik enthousiast geraakt over dit vak en ben ik deze opleiding gaan volgen.

Wat vind je van deze opleiding?

Het leukste vind ik het heren knippen en de leuke gezellige sfeer op de opleiding. Je leert echt heel snel en veel waardoor je al snel op echte klanten mag werken. En de docenten zijn erg aardig. Niet geheel onbelangrijk! Bij de opleiding hoort ook een stukje theorie en die is soms best pittig.

Waar loop je stage?
Ik loop stage bij de Boulevard in Leiden.

Wat zijn je ambities?
Later wil ik een eigen zaak met veel personeel.

Welke bekendheid zou je wel willen knippen?

Cardi B. en Drake zou ik wel willen knippen of Arie Boomsma. Die zou ik een classic kapsel geven met een strakke fade.

DAAN TERLUIN

Waarom heb je voor het kappersvak gekozen?
De ‘barbercultuur’ vind ik geweldig. Het creatieve gedeelte en mensen helpen aan een mooi kapsel. En de combinatie van barber/allround kapper binnen deze opleiding.

Wat vind je van deze opleiding?
Het bijzondere vind ik dat ik deze opleiding niet echt als school ervaar. Dat komt door de goede sfeer hier. Je leert heel snel heel veel en de docenten zijn erg vaardig. Het leukst vind ik het leren scheren en de sociale interactie met mijn mede leerlingen en de klanten. De theorie en de verschillende kniptechnieken zijn overigens best pittig maar het is een uitdaging om dat goed onder de knie te krijgen.

Waar loop je stage en wat zijn je ambities?
Ik ga stage lopen bij Sjenkels Rotterdam.  Na mijn opleiding wil ik eerst in een salon voor dames en heren werken en een paar jaar daarna in een barbershop.

Welke bekendheid zou je wel willen knippen?
Donald Trump en Kevin de Gier. Dat is een rapper. Zijn haar zit nu zo. Ik zou hem dus wel een wat modernere look willen geven.

BAS DE JONG

Waarom heb je voor het kappersvak gekozen?
Het opknappen van haar vind ik heel tof en het is leuk te zien dat de mensen stralen als het haar weer goed zit. Deze opleiding past dan ook helemaal bij mij en is de beste keuze die ik heb gemaakt in lange tijd.

Wat vind je van deze opleiding?
De locatie is mooi, de leraren en klasgenoten zijn erg leuk. Ik vind het ook wel fijn dat je hier veel vrijheid krijgt. Wel is de theorie soms wat pittig.

Waar loop je stage en wat zijn je ambities?
Ik loop stage bij Haar van Boven in Middelburg en daar heb ik het heel erg naar m’n zin. Later wil ik een mobiele barbershop in het buitenland oprichten.

Welke bekendheid zou je wel willen knippen?
Ik zou heel graag rapper Bokoesam willen knippen. Of iemand met een verschrikkelijk kapsel zoals die vriend van Bobby Eden. Dat kan toch niet?! Ik zou hem het kapsel van Jan Kooijman geven. Dat zou een echte verbetering zijn!

DAMIAN HUTAURUK

Waarom heb je voor het kappersvak gekozen?
Ik vind het leuk om met mijn creativiteit een mooi kapsel te creëren.

Wat vind je van deze opleiding?
Ik heb specifiek voor Barberschool gekozen omdat de ‘vibe’ die hier rondhangt me erg aansprak. Het leukst vind ik het contact met mijn medeleerlingen en de klanten. We leren hier op de opleiding ook wat je taken zijn als salonmanager en hoe je die moet uitvoeren. Heel interessant maar soms best pittige materie.

Waar loop je stage en wat zijn je ambities?
Ik loop stage bij Haarzaken in Ridderkerk. Mijn droom is om later mijn eigen zaak te beginnen als ZZP-er.

Welke bekenheid zou je wel willen knippen?
Rapper Riff Raff omdat hij een hele leuke heftige stijl heeft. En Geert wilders want zijn uitspraak ‘meer of minder’ geldt ook voor zijn kapsel.

TEUN STULLINGA

Waarom heb je voor het kappersvak gekozen?
Ik hou van mooie speciale kapsels en het is leuk om waardering te krijgen voor je werk dat je als kapper aflevert bij een tevreden klant.

Wat vind je van deze opleiding?
Ik ben erg blij dat ik voor deze opleiding heb gekozen. Elke dag is anders en leer je weer nieuwe dingen. En ik vind het ook wel belangrijk dat je hier jezelf kunt zijn.

Waar loop je stage en wat zijn je ambities?
Ik loop stage bij PUUR, hem, haar, huid in Wateringen. Dit is een mooie salon en voor mij de perfecte stage plek. Mijn ambitie is om zo veel mogelijk te leren en hopelijk ooit iets voor mezelf te openen.

Welke BN-er is volgens jou toe aan een nieuw kapsel?
Die voetballer van Roda JC, Nathan Rutjes. Wat heeft hij een verschrikkelijk matje. Dat moet eraf en dan zou ik er wat moois van maken. En verder zou ik graag Ronnie Flex of Tonny Vilhena wel eens willen knippen. Op Facebook volg ik trouwens slikhaar tv. Erg gaaf.